Het diner voor (on)bekenden

Onze intentie is om samen en voor mensen te spelen, energie te voelen en daarmee te improviseren op basis van klassieke klanken en eigen stukken. De klassieke klanken voeren je mee.

‘’Iedereen is dirigent van zijn eigen leven en door mijn muziek te spelen wil ik bijdragen aan dat iedereen zijn eigen muziek gaat spelen.'’

Als kind, opgegroeid bij Nederlandse ouders, kwam ik al vroeg in contact met klassieke muziek. Ik ben begonnen met harpspelen toen ik 7 jaar oud was, en eigenlijk was mijn grootste motivatie dat ik als klein meisje een prinses wilde zijn. Gelukkig vond ik het harpspelen ook erg leuk. Maar de klassieke wereld sprak mijn vrije geest en sterke wil om te improviseren niet aan. Wel bracht het een liefde voor klassieke en rustige klanken voort, indien gecombineerd met kleine ritmes en snelheid. Inmiddels speel ik meer dan 10 jaar harp op een, pedaalharp, keltische harp en op een therapieharp. Na een reis door West-Afrika, op zoek naar mijn roots, ben ik aan het ontdekken hoe ik de ritmes kan combineren met de klassieke klanken.

Deze reis heeft geleid tot een nog grotere fascinatie voor ieder mens, en voor mij in het bijzonder iedere krachtige vrouw. Dit is een inspiratiebron voor veel stukken.

Veel van mijn stukken zijn geïnspireerd op persoonlijke familieverhalen, zoals: ‘Nooit alleen op de wereld’. Muziek en tekst gemaakt op basis van het boek; Remi, Alleen op de wereld, en het levensverhaal van mijzelf. Vaak wordt gevraagd aan een muzikant waar zij hun inspiratie uit halen en het antwoord voor mij hierop is; mijn familie, het leven, en alles om mij heen. De muzikant die mijzelf kalmeert is Ludovico Einaudi met eenvoudige gevoelige klanken op de piano. 

In 2021, ben ik gestart met de opleiding Harp Therapie, om nog beter af te stemmen op bepaalde behoeftes, stemmingen, situaties en mensen. Harp Therapie, omvat voor mij de betekenis van het muziek maken. Het draait niet om de hoeveelheid noten, complexe technieken maar om het gevoel wat je teweegbrengt. Als kind speelde ik mee in orkesten, duo's, en gaf ik optredens om mijn kunsten te demonstreren. Wat mij tegen begon te staan is de gelimiteerde vrijheid en de hoge druk om exact te spelen wat er op papier stond. Ik vond het heerlijk om vrijuit mijn vingers te laten glijden over de snaren en ben altijd op zoek geweest naar hoe ik dat kon doen. Voor mij, komt dit allemaal samen in therapeutisch harpspel. Het draait niet om jouw kunsten maar om het gevoel. Met deze opleiding leer ik, muziek als medicijn, complementair in te zetten voor onder andere:

- moment van ontspanning
- ondersteuning bij pijn reductie
- ondersteuning bij slaapproblemen
- vermindering van angst en stress

Harpmuziek in zorginstellingen, op locatie of in huiselijke sfeer kan ontspannend werken. Naast harpiste, ben ik werkzaam als freelance projectleider-programmamaker en geniet ik af en toe van een rol als gespreksleider. Het combineren van mijn muzikale skills met projectmatige skills vind ik erg leuk.

Bericht mij, voor al je muzikale vragen en missie gedreven samenwerkingen.